Czech Games Edition

Petr Čáslava & Filip Neduk

1) Predstavljanje CGE

Czech Games Edition, studio za izradu stolnih igara osnovan 2007. godine, okuplja brojne entuzijaste stolnih društvenih igara koji su svoje karijere odlučili posvetiti njihovom dizajnu, izradi i promociji. Studio koji je krenuo s uspješnicama poput Galaxy Trucker i League of Six nastavlja s igrama kao što su Codenames, Alchemists, Dungeon Lords, Dungeon Petz, Goblins i Adrenaline, a nedavno su započeli i s objavljivanjem knjiga te širenjem u digitalni svijet s igrom Galaxy Trucker. Dođite na ovo zanimljivo predstavljanje, saznajte koje nas nove igre očekuju u narednim godinama, kako je raditi u tvrtki koja stvara igre te postavite pitanja Petru Caslavi, Filipu Neduku i Sandru Blasichu.

 

2) Demonstracije igre Andrenaline (HR)

Adrenaline, poznata igra dizajnera Filipa Neduka koju je 2016. izdao CGE, rekreira atmosferu računalnih FPS igara (poput Call of Duty, Doom ili Halo serijala), ali u obliku stolne igre. Tri do pet igrača tako će provesti cca jedan sat u energičnom ratnom plesu po ploči, skupljajući resurse (oružja, streljivo i druge stvari), zauzimajući kontrolne točke i prostore koji nude bolji zaklon te gađajući druge igrače svime što im se nađe pri ruci. Demonstraciju će voditi Filip Neduk, autor igre koji će zainteresiranima ukratko objasniti i kako je igra nastala i kako se razvijala, čime je inspirirana i koje su glavne strategije i načini pristupa igri.

 

3) From an Idea to a Game – Development of tabletop games (EN)

Oduvijek vas je zanimalo kako izgleda dobra stolna igra i koje karakteristike treba imati? Ili vas više muči kako pronaći nekog tko će objaviti novu igru (ili kako to učiniti sami?), ili pak kako privući nove igrače i probiti se na tržištu? Kroz što sve novi dizajneri moraju proći, i koliko se izvorna ideja promijeni prije nego se konačno objavi? Na ova i brojna druga pitanja odgovoriti će Petr Caslava, marketing guru i game scout koji nam dolazi iz Praga, te Filip Neduk, dizajner poznatih stolnih igara Goblins i Andrenaline, obojica iz CGE. Nakon predavanja sudionici koji imaju ideje na kojima žele raditi ili već gotove projekte koje žele predstaviti, imat će priliku podružiti se s našim gostima iz Češke, posavjetovati oko dizajna igara i provjeriti jesu li CGE možda zainteresirani za izdavanje i objavu nečeg što su oni osmislili.

 

4) CGE u igraonici

Naša ovogodišnja igraonica stolnih igara bit će obogaćena novim (i starim) naslovima iz CGE, koje će članovi CGE tima prezentirati i čije će igranje moderirati. Podružite se s Sandrom Blasichem i drugima iz CGE tima i isprobajte igre koje još niste igrali.