Često postavljana pitanja

Gdje i kada kupiti ulaznice?

Ulaznice možete kupiti na info pultu na ulazu u Liburnicon, više informacija o ulaznicama doznajte na stranici Ulaznice.

Nudite li smještaj? Gdje prespavati?

Opatija je sredinom kolovoza puna turista, tako da smještaj i nije lako naći. Svima željnim komfora i dobrog odmora za što potpunije uživanje u Liburniconu preporučamo da smještaj potraže u nekim od opatijskih hotela (bit ćemo toliko slobodni i preporučiti Amadria Park hotele, kao naše višegodišnje sponzore) ili u brojnim apartmanima,studio apartmanima i sobama koje se iznajmljuju u Opatiji.

Za sve ostale, pripremili smo ograničeni broj mjesta za spavanje u našem Dormitoriju. Prijave je potrebno uputiti na liburnicon@gmail.com najkasnije do 15.08.

Kako do nas?

Kako do nas1AUTOMOBIL

Ukoliko dolazite automobilom, vjerujemo da ćete se sami snaći u dolasku do Opatije. Osnovna škola ‘Rikard Katalinić Jeretov’ nalazi se preko puta Spara.

Čak i ako ne posjedujete automobil, uzmite u obzir da je česta praksa pri posjećivanju ovakvih konvencija dijeljenje prijevoza. Postoji dobra šansa da netko iz vaše okolice također ide na Liburnicon, i rado bi smanjio svoje troškove benzina i eventualno cestarine tako da ih podijeli sa što više suputnika.

 

AUTOBUS ili VLAK

Dolazite li autobusom ili vlakom iz Zagreba, Splita ili nekih drugih udaljenijih krajeva, najvjerojatnije ćete redovite prijevozničke veze naći za Rijeku. Ukoliko dolazite autobusom, preporučamo konzultiranje voznog reda na stranicama tvrtke Arriva, a ukoliko ste za primarno sredstvo prijevoza odabrali vlak, bacite oko na vozni red objavljen na stranicama Hrvatskih željeznica.

Nakon dolaska u Rijeku, trebate uzeti lokalnu liniju broj 32 za Opatiju (kao zadnje odredište često piše Lovran ili Mošćenička draga). Ove linije održava komunalno društvo Autotrolej, na čijim je stranicama moguće naći i vozni red linije 32 (okvirno polazi svakih pola sata za Opatiju, vožnja traje oko 30 minuta, a putna karta kupljena kod vozača – 1 smjer – će vas koštati 16 kn, dok će karta kupljena na kiosku -povratna karta – koštati 26 kn). Najbolje je izaći na autobusnoj stanici kod dvorane Marino Cvetković, odakle će vas stepenice odvesti ravno do dvorišta osnovne škole.

 

TELEPORTACIJA, DISAPARATIRANJE, PUTOKLJUČI

Ukoliko ste se odlučili za najbrži oblik putovanja, nalazimo se na koordinatama 45.343939 sjeverne geografske širine i 14.312741 istočne geografske dužine. Svakako prije polaska provjerite još jednom detalje vezane uz sam put (teleportdisapartiranje), odnosno provjerite s Transporter Chiefom radi li sve kako treba. Nažalost, zbog brojnih obaveza oko organizacije nismo stigli postaviti putoključe, kao ni razraditi upute za dolaske manje konvencionalnim metodama (wind walkshadow walk…)

Gdje parkirati?

Parkiranje će biti omogućeno na igralištu škole za one koji stignu prvi. Oni koji ne nađu mjesta možda će pronaći besplatni parking u ulici Kosićevo nedaleko od škole (ovo je neslužbena informacija), a dužni smo navesti i to da je od ove godine garaža dvorane Marino Cvjetković ispod škole poskupila te se sat parkiranja naplaćuje 6 kn/sat.

Pravila festivala

U unutrašnjem prostoru održavanja festivala zabranjeno je donošenje i konzumiranje vlastitog pića. Osobe koje konzumiraju vlastito piće u prostorijama gdje se održava festival biti će zamoljene da predaju piće ili iziđu na otvoreno. U slučaju gužve u prostoru odvijanja vanjskog programa posjetitelji s vlastitim pićem ne smiju zauzimati mjesto na festivalskim klupicama posjetiteljima koji su kupili piće na festivalu.

Točenje alkoholnih pića je zabranjeno posjetiteljima mlađim od 18 god. Festivalska politika ne tolerira ilegalna opojna sredstva, narkotike i nasilje na prostoru održavanja festivala.

Molimo sve posjetitelje na ulazu u prostorije festivala da istaknu akreditacije kako bi redarskim službama olakšali posao i samim time smanjili gužve na ulazu. Svaki posjetitelj zatečen u prostorijama održavanja festivala bez valjane akreditacije bit će zamoljen da napusti prostorije festivala ili kupi akreditaciju na prodajnom mjestu.

Posjetiteljima koji narušavaju javni red i mir te čine kaznena djela protiv ljudi ili imovine bit će oduzeta akreditacija, te će biti udaljeni od strane zaštitara i po potrebi zadržani do dolaska policije. Svaki posjetitelj je odgovoran za svoju osobnu imovinu te se u slučaju krađe udruga “Kulturni front” i organizatori ne mogu smatrati odgovornima.

Do sada nisu zabilježeni takvi slučajevi i mi dajemo sve od sebe da svake godine tako i ostane. Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju uputa organizatora i zaštitarske službe. Posjetitelji imaju zabranu iznošenja ili odnošenja festivalskog inventara s područja održavanja festivala. Kućnim ljubimcima je zabranjen ulaz u unutarnji prostor održavanja festivala osim u slučaju psa vodiča za slijepe osobe.