Goran Sudžuka

Art GOH

PREZENTACIJA STRIPA “A WALK THROUGH HELL”

A Walk Through Hell je serijal koji su kreirali Garth Ennis i Goran Sudzuka, a objavljuje AfterShock Comics. Dvoje glavnih likova, FBI agenti Shaw i McGregor, istražuju slučaj serijskog otmičara, ubojice i pedofila, ali i nestanak dvojice kolega u skladištu na rubu Los Angelesa. Kriminalistička istraga pretvara se u košmar koji zrcali užase društva u kojem živimo, ali i vlastite ponore iz kojih se ne možemo izvući jer posljedice odluka koje smo donijeli dolaze na naplatu. Sudnji dan nas čeka sve.

 

ART GOH – GORAN SUDŽUKA

Goran Sudžuka rođen je 1969. u Zagrebu, gdje je i završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. 1989. počinje raditi u Zagreb-filmu kao animator, te objavljuje prve stripove i ilustracije. Autor je animiranog filma “Paranoja” i plakata za Festival animiranog filma Zagreb ’94. Stripove je objavljivao u gotovo svakoj strip reviji koja je izlazila u Hrvatskoj u devedesetima, najčešće s Darkom Macanom kao scenaristom. Zajedno su realizirali nekoliko strip-serijala: Albert Batler, Saša, Martina Mjesec, Svebor i Plamena. Za potonji, objavljivan u Modroj Lasti, nagrađen je za najbolji realističan strip na Festivalu stripa u Vinkovcima ’97.

1999 počinje raditi za američko tržište. Njegovo prvo djelo u tom je kontekstu Outlaw Nation, realizirano u suradnji s Jamiem Delanom za DC Comics/Vertigo, koje mu je donijelo nagradu Russ Manning Most Promising Newcomer 2001. U narednih deset godina radi za Vertigo na nekim od istaknutih naslova poput Y – the Last Man i Hellblazer. Potom crta za ostale američke kuće na naslovima kao što su Wonder Woman (DC Comics), Ghosted (Image), Wolverine, Thor, Deadpool & Daredevil (Marvel).

Trenutno radi na autorskom serijalu A Walk Through Hell koji je kreirao sa scenaristom Garthom Ennisom za AfterShock Comics. Strip prati FBI istrage smještene u horror setting suvremene Amerike.