Predstavljanje stripa MR. Joe

Vjeran Juhas Piro

    Mr. Joe je strip nastao u sklopu projekta oživljavanja mita i legende o Velom Joži čiji je začetnik Ozren Grbavčić. Segment o stripu je pripao braći Viboru i Vjeranu Juhasu, a rezultat im je prirasao srcu, stoga su preuzeli potpunu odgovornost za njega. Strip prati lik Veloga Jože u pustolovanama koje su se dogodile prije i poslije Nazrove priče. Naravno svemu tome prilazi se na suvremeniji način, zabavniji i avanturistički način prožet humorom i akcijom.
    Posjetitelji će na predstavljanju biti u mogućnosti kupiti potpisano prvo izdanje i dobiti prolog za drugi broj u tiskanom obliku u svrhu promocije.
    Vjeran Juhas će tom prilikom također predstaviti Strip Čitaonicu Mrkli Mrak, projekt Udruge za promociju vizualnih i audio komunikacija Mrkli Mrak. Svrha udruge je stvoriti i podržavati vizualnu i audio umjetnost te raditi programe za korisnike i publiku. Strip čitaonica je nastala iz želje da se dugo vremena skupljani stripovi stave na raspolaganje svim ljubiteljima ove umjetnosti. U vrijeme kada je Čitaonica otvorena, svatko može doći, uzeti strip po volji, sjesti i čitati te, ukoliko ima pitanja u vezi stripa, slobodno ih postaviti domaćinima. Nema članarine, nema posudbe, nema prodaje (osim Mr. Joe-a). Uz to je namjera početi organizirati gostovanja raznih strip autora iz regija i šire te možda nastaviti s projekcijama anime filmova i predavanjima temeljenima na anime kulturi u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile iz Pule i njihovog odsjeka za azijske studije.