Steven Erikson

Literature GOH

Naš počasni gost Steve Lundin, u književnom svijetu poznat kao Steven Erikson, završio je studij antropologije i arheologije na Sveučilištu u Iowi i niz godina radio na terenu, na brojnim iskopima diljem Sjeverne i Južne Amerike.

Unatoč svojoj karijeri u arheologiji, Erikson je svjetsku slavu stekao književnim serijalom “Mallazan Book of the Fallen” – svojim najvećim književnim projektom i vrhunskim remekdjelom fantastične književnosti koje je sa svojih deset nastavaka i preko 10 000 stranica osvojilo čitatelje diljem svijeta.

Predavanje: Zabranjena arheologija

Arheologija je kao i svaka druga znanost: izvorna istraživanja su pod snažnim utjecajem znanstvenih dogmi i tradicija koje odbijaju sve pokušaje promjena paradigmi. Želite uništiti svoju karijeru arheologa? Pronađite pogrešnu stvar na krivom mjestu, datiranu u pogrešnom vremenskom razdoblju. U ovom će zanimljivom predavanju Steve ispričati neka od najupečatljivijih iskustava koja je stekao kao arheolog, ali i kritički sagledati arheologiju kao znanstvenu disciplinu.

Steve Lundin na iskapalištu u sjeverozapadnom Ontariu, 1983.